The big challenge for this project was re-imaging a home for clients who had lived in it for many years. The house had been in the family for a number of generations. The house had a superb front and side gardens with almost no space to the rear. A number of tired flat roof extensions were located to the rear of the house, with a two storey flat roof extension to the side. The design that DMVF proposed included demolishing all of the rear extensions and replacing with one large bright and airy space to the rear and to re-design the circulation. As the space for the extension was limited, it was decided to glaze both gables and to provide a large pitched roof light. Creating a tall space with plenty of windows makes the space feel bigger and brighter. A simple palate of bright and light colours are used. A natural stone floor is used with limed oak beams exposed in the kitchen ceiling.

Contact Us About Your Project

Featured in:
  • All Ireland Kitchen Guide: New England Charm