The existing property was a double fronted semi-detached house, with all of it’s original features intact as it had never been extended or refurbished since it was constructed in 1934.

Our clients brief was to provide a comfortable Kitchen, Living and Dining space to the rear where they can cook, entertain, read and where kids can do their homework. The kitchen was to open onto the garden so that the outdoor space becomes an extension of the outdoor area.

All original features were restored apart from the staircase. This staircase was replicated off the hallway at the side of the house – this opened up the hallway to the extension and allowed light to flood through the house from the front to the rear and provided a clear connection between the hall and extension. Storage and Utility areas were accommodated in the original rear reception room where there was little light. A mono pitch roof over the kitchen and dining area catches the morning sun and a double window seat allows views to the garden. While the mood of each room varies, a colour palette of blue / grey / green with pops of yellow and orange was carried throughout the house.

Contact Us About Your Project

Featured in:
Credits:
  • Photography: Ruth Maria Murphy